Новини

Квентін Тарантіно назвав «Шаленого Макса» фільмом року

У році, що минає Квентіну Тарантіно було не до перегляду великої кількості фільмів, враховуючи постпродакшн «Мерезенної вісімки» і прес-тури в підтримку картини. Проте з того, що режисерові вдалося побачити, він з ходу називає найкращою стрічкою нового «Шаленого Макса», до якого раніше ставився упереджено.
 

Французьке видання Première перехопило постановника на червоній доріжці під час одного з промозаходів, присвячених міжнародному релізу вестерна з Семюелом Л. Джексоном і Куртом Расселом, і розпитало кінематографіста про улюблені проекти 2015-го.

Виділяючи серед решти постапокаліптичний бойовик Джорджа Міллера, Тарантіно зізнався: «Я отримав копію "Шаленого Макса" на 35-міліметровій плівці та ознайомився з ним у себе вдома, на що у мене пішов цілий вікенд, оскільки я тричі намагався підступитися до цього фільму . Я якийсь час пручався йому, бо думав: "Шалений Макс" без Мела Гібсона? Забудьте про це! "У світі, де є Мел Гібсон, як можна взагалі затвердити на цю роль Тома Харді? Я навіть хотів відкрито виступити проти фільму та популяризувати хештег #NotMyMax. Потім я побачив кіно і сказав собі: "Окей, воно приголомшливе". І він [Харді] дуже гарний у ньому, визнаю ».
 

У попередні роки режисер, чиї топи фільмів, за звичаєм, викликають резонанс, оголошував кращими картинами «Історію іграшок 3» (2010) і«Північ у Парижі» (2011), однак з нинішнім вибором постановника, мабуть, багато хто погодиться охочіше . Національна рада кінокритиків США також відзначила «Дорогу гніву». У той же час стрічка включена в шорт-лист претендентів на «Оскар» у категорії «Кращі візуальні ефекти» і, мабуть, буде фігурувати і в інших номінаціях на престижну премію. «Шалений Макс» претендує на два «Золотих глобуси» і тринадцять нагород Critics 'Choice Awards, а Американський кіноінститут назвав його серед десяти проектів року.
 
06.12.2015 | 21:41

КВИТКИ СУВЕНІРИ ЗНИЖКИ